wanden &
plafonds

Wil jij een nieuwe wand plaatsen om een extra ruimte te creëren of wil jij jouw plafond laten verlagen? In alle gevallen is het belangrijk om een specialist in te schakelen. Je krijgt namelijk te maken met leidingen en elektriciteit. Een goede voorbereiding bij dit soort werkzaamheden is vaak al het halve werk. Op deze pagina lees je alles over de mogelijkheden.

houten wanden

Houten wanden/muren zijn tegenwoordig erg populair. Begrijpelijk want met houten wanden kan je een interieur een warme en aangename uitstraling geven. Daarnaast zorgt het voor een aangenaam binnenklimaat en heeft het uitstekende akoestische en isolerende eigenschappen. Houten wanden/muren zijn tegenwoordig erg populair. Begrijpelijk want met houten wanden kan je een interieur een warme en aangename uitstraling geven. Daarnaast zorgt het voor een aangenaam binnenklimaat en heeft het uitstekende akoestische en isolerende eigenschappen. Het kan wenselijk zijn om een scheidingswand of tussenmuur te laten plaatsen om een extra ruimte te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een extra kantoorruimte, babykamer of zelfs een badkamer. Het plaatsen van dit soort muren begint bij het timmeren van het geraamte. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van vurenhout. Wanneer het geraamte staat, worden de gipsplaten of cellenbetonblokken geplaatst. Met pleisterwerk wordt de muur verder afgewerkt.

wand
panelen

Wanneer je jouw wand wilt afwerking met iets anders dan behang of stucwerk, kan een wandpaneel een uitkomst bieden! Bij wandpanelen heeft u de keuze uit verschillende houtsoorten en uiteraard kunnen er allerlei vormen en structuren worden toegepast in het wandpaneel.

voorzet
wanden

Voorzetwanden zijn wanden die geplaatst worden vóór een bestaande muur of wand. Middels een spouw wordt er in veel gevallen extra ruimte gecreerd om isolatiemateriaal aan te brengen. Dit heeft niet alleen thermische voordelen maar draagt ook bij aan de akoestiek van een ruimte.

plafonds vervangen, plaatsen of afwerken

Is je plafond niet meer mooi of zoek je naar een manier om bepaalde elementen weg te werken? Dan kan het verlagen van je plafond een oplossing zijn. Naast de eerder genoemde voordelen biedt een verlaagd plafond nog meer voordelen, namelijk: het gaat warmteverlies tegen, kabels en leidingen kunnen gemakkelijk verborgen worden, isolatiemateriaal zorgt voor een betere akoestiek én er zijn heel veel stijlen en toepassingsmogelijkheden.

Bij houten plafonds denken mensen vaak aan een ouderwetse interieurs. Toch is het houten plafond bezig aan een heuze ‘come-back’. Opdrachtgevers kiezen voor grote houten balken in combinatie met een strak gestuukt plafond of kiezen voor een Scandinavische stijl door de planken van het plafond in een witte kleur te laten schilderen

Plafondplaten worden het meest geplaatst. De platen zijn snel te plaatsen en gemakkelijk netjes af te werken. Daarnaast kunnen er gemakkelijk spots worden geplaatst en kunnen de ruimtes achter de platen gemakkelijk voorzien worden van isolatiemateriaal.

verschillende toepassingen voor plafonds

Gipsplaten kunnen gemakkelijk worden bewerkt, op hoogte worden geplaatst en zelfs in verschillende vormen worden gezaagd. Zo zijn bijvoorbeeld ook ronde wanden niet ondenkbaar! Bij gipsplaten plafonds wordt tevens vaak gewerkt met metalstuds. Deze dienen als frame voor het systeemplafond om de gipsplaten op te monteren

Joep is voornamelijk werkzaam in de buurt van Lisse, Sassenheim, Hillegom en de Bollenstreek maar laat zich zo min mogelijk beperken door afstanden. Bent u niet gevestigd? Aarzel dan niet en neem contact op!

project
foto's